TikTak’la hemen binlerce arabadan birini kiralayıp şehirde özgürce ulaşımını sağlamak için tüm yapman gerekenler yazımızın devamında seni bekliyor!

TikTak’ı Kullanmak için Neler Yapman Gerekiyor?

TikTak’ta üyelik süreci çok kolay! Ulaşım ihtiyacını kolayca karşılayabileceğin sana uygun birçok seçenek bulunuyor. Pratik bir deneyim yaşayacağın TikTak arabalarıyla zamandan tasarruf sağlar, dakikalık ya da günlük ücretlendirme sistemi sayesinde ödeme yaparken sürprizlerle karşılaşmazsın. Kiralama ofisi, rezervasyon, ön ödeme yapma gibi bildiğin her şeyi unut. Ehliyet ve ödeme bilgilerini dakikalar içerisinde yükleyip, uygulama üzerinden sana en yakın arabayı bulman yeterli. Hadi sen de aramıza katıl!

1.  TikTak Nedir?

TikTak, dakikalık ve günlük araç kiralamak için tasarlanan bir mobil uygulama. Her ihtiyaca uygun farklı model ve farklı kategoride binlerce araba seçeneği bulunuyor. TikTak’ta, işe gidip gelirken, sinemaya giderken, arkadaşlarınla gezmek istediğinde, kısacası her ihtiyacın olduğunda dilediğin arabayı kiralama imkanı var. Hadi şimdi, TikTak’tan araç kiralamak için hangi adımları takip etmen gerekiyor bir göz atalım… 🧐

2.  TikTak’tan Araba Kiralamak için Hangi Adımları Takip Etmelisin?

Akıllı telefonuna TikTak uygulamasını yüklemen yeterli. Unutmadan belirtelim en az 1 sene önce alınmış bir ehliyete sahip olmalısın. 😉 ‘‘Bunlar bende zaten var!’’ diyorsan, yalnızca birkaç basit adımı daha tamamlayarak uygulamaya üye olabilirsin.

Peki, nedir o adımlar?

2.1. TikTak Uygulamasını Telefonuna İndir

İlk aşamada Google Play Store ya da AppStore’dan TikTak mobil uygulamasını telefonuna indirmelisin. Aşağıdaki linkler aracılığıyla her an sana ulaşım kolaylığı sağlayacak güvenli ve pratik bir uygulama olan TikTak; artık cep telefonunda olacak.

2.2. Üyelik Sürecini Tamamla

İkinci aşamada senin güvenliğin için bazı bilgilere ihtiyacımız var. Uygulamayı açtıktan sonra “Üye Ol” demen yeterli. Güvenli bir yolculuk gerçekleştirebilmen için ihtiyacımız olan birkaç bilgiyi dakikalar içerisinde doldurabilirsin. Ekibimiz hızlıca üyeliğini aktif hale getirecek ve seni bilgilendirecek.

Biliyor muydun?
TikTak’ta puan biriktirebileceğin birçok kampanya var. Bir sonraki sürüşünün ardından ödeme yaparken topladığın bu puanlar seni bekliyor. Hatta ekonomik TikTak paketlerini değerlendirerek ekstra puanlara sahip olabilirsin! TikTak Puan’lar, alınan her paketle birlikte gelecek kiralamada kullanmak üzere TL olarak hesaba yüklenir.

2.3. Süreceğin Arabayı Seç

Şimdi en keyifli kısma geldik. Harita üzerinden kiralamak istediğin arabayı seçme zamanı. Bunun için takip etmen gereken süreç ise oldukça basit! Çünkü TikTak mobil uygulaması üzerinden, bulunduğun bölgede sana en yakın araçları gösteren haritadan faydalanarak, kendine en uygun olan arabayı seçebilirsin.

Arabanı dakikalık mı saatlik mi yoksa günlük mü kiralayacağına karar verdikten sonra, ‘‘Hemen Kirala’’ya tıklayıp çıkan ekran üzerinden kullanacağın ödeme aracını belirlemen yeterli olacak.

2.4. Arabanı Kullanmaya Başla!

Arabanın yanına gitmen için ücretsiz 15 dakikalık süren başlayacak. Aracın yanına geldiğinde uygulamadaki yönlendirmeleri takip ederek aracın o andaki durumunu fotoğraflamanı bekliyoruz. 📸 Senden önce olup bitenleri anlayabilmemiz için bu adım çok önemli.

Direksiyonun başına geçme zamanı geldi. Öncesinde aracın içerisinde göze çarpan bir aksilik olup olmadığını da belirtmeni isteyeceğiz. Araçlarımızın hijyeni ve donanım kalitesini geri bildirimlerinle çok daha kısa sürede istediğimiz seviyeye getirebiliyoruz.

Aracın kapılarını uygulama üzerinden açtıktan sonra torpido gözünden aldığın anahtarla kontağı çalıştırarak anında yola koyulabilirsin!

Olur ya kontroller esnasında gözünden kaçan bir şey fark ettin. Uygulama üzerinden “Yeni Hasar Bildir” butonuna tıklayarak durumu bildirebilirsin.

Kiraladığın her TikTak arabasında ‘‘Taşıt Tanıma Sistemi’’ bulunuyor. Yakıtı en yakınında bulunan Shell istasyonundan ücretsiz doldurabilirsin. Sana en yakın Shell’in nerede olduğunu uygulama üzerinden kolayca tespit edebilirsin. Senden sonraki kullanıcıya kolaylık sağlamak adına, araçta en az çeyrek depo yakıt bırakabilirsin.

2.5. Araç Kiralama Sürecini Sonlandır

TikTak’ta aracı almak ve bırakmak çok kolay! Kiraladığın aracı TikTak’ın hizmet bölgesi içerisinde yer alan herhangi bir noktaya park edebiliyorsun. Bunu yaparken, yalnızca aracın çekilmeyeceği ve senin ardından arabayı kiralayacak kişinin de kolaylıkla erişebileceği bir yer seçmeye dikkat etmelisin. Ayrıca arabayı, TikTak’ın hizmet bölgesine dâhil olan her İSPARK’a cebinden ücret ödemeden bırakabilirsin.

TikTak Araçları ve İSPARK
Kiraladığın aracı İSPARK’a bırakmayı seçtiğin durumda, sana verilen İSPARK fişini arabanın gösterge panelinin üzerine ‘’dışarıdan bakıldığında görünecek şekilde’’ bırakman gerekiyor. Böylelikle, senin ardından aracı kiralayacak kişinin ödeme yapabilmesine yardımcı olabilirsin. Bu arada, ödemeyi sen ya da başka bir kullanıcı yapacak olsa bile, ödenen tutar uygulama üzerinden iade ediliyor.

Aracı park ettikten sonra anahtarını yine torpido gözüne bırakmalısın. 🔑 Son aşamada ise TikTak mobil uygulamasından ‘‘Kiralamayı Bitir’’ tuşuna tıklayıp sonlandırma adımındaki mini ekspertizi yaparak yolculuğunu sona erdirebilirsin.

Artık sen de TikTak’ın ayrıcalıklarla dolu dünyasına adım atıp sorunsuz bir sürüş deneyiminin keyfine doya doya varabilirsin!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİK

Çalışan Yan Haklarının Dönüşümü: 2024'te İzlenmesi Gereken Trendler

Çalışan Yan Haklarının Dönüşümü: 2024'te İzlenmesi Gereken Trendler

2024 yılında çalışan memnuniyetini ve üretkenliğini neyin tetiklediğinin daha iyi anlaşılması ile yan haklar konusunda bir dönüşüm yaşanması bekleniyor. Bu dönüşüm beklentisi çalışan yan haklarının artık sadece sağlık sigortası ve emeklilik planlarından ibaret olmadığını gösteriyor.

DETAYLI BİLGİ