İstanbul yalnız Türkiye’nin değil, dünyanın da göz bebeği. Peki, sen bu güzel şehrin görülmeye değer tatil noktalarının nereler olduğunu biliyor musun? Bu yazımızda, günlük kiralayacağın TikTak arabaları ile İstanbul’un gezilip görülmeye değer tatil noktalarını senin için listeledik!

Günlük Kiralanabilen TikTak Araçları ile İstanbul İçi Tatil Noktaları Önerileri

İstanbul sınırları içinden çıkmadan tatil yapabileceğin keyifli noktaların nereler olduğunu biliyor musun? Cevabın ‘‘hayır’’ ise tek yapman gereken, senin için hazırladığımız bu rehberi okumaya devam etmek!

1.  Günlük Kiralayacağın TikTak Arabaları ile İstanbul’da Gezebileceğin Tatil Merkezleri

TikTak, “Özgürlük elinin altında!” sloganı ile sana her an her saniye mobil olma imkânı tanıyor. Hiçbir ofise gitmeden, evrak imzalamadan uygulama üzerinden tamamen online bir şekilde tüm TikTak arabalarını günlük kiralayabilirsin.

Tüm gün boyunca işlerin olduğunda ya da İstanbul’un yakın yerlerine hafta sonu planı yaptığında günlük kiralamayı tercih edebilirsin.

Biliyor muydun?
Günlük kiralamada, kiraladığın gün başına vereceğin ücrete ek olarak, kilometre ücreti de ödersin. İhtiyacına göre sana uygun kilometre paketini seçebilir, dilersen de kilometre paketi satın almadan, kilometre başına ücret ödeyerek kiralama yapabilirsin.

1.1. Kilyos

Şehir merkezine yaklaşık 30 kilometre mesafede bulunan Kilyos, Kumköy ismiyle de biliniyor. Sarıyer’in yakınında, Karadeniz’in kıyısında yer alan ve Avrupa yakasından en rahat gidilebilecek tatil beldelerinden biri olan bu yere ulaşım Bahçeköy Orman Yolu’ndan sağlanıyor. Yani Kilyos yalnız varılan yer için değil, keyifli araba yolculukları için de tercih edilebilir bir seçenek!

Kilyos denildiğinde güzel plajlar ve eğlence mekânları akla gelse de burası sadece deniz, kum, güneş üçlüsünden ibaret değil. Beldede görülmeye değer bir Ceneviz Kalesi ile tarihi bir çınar ağacı da bulunuyor. Eğer şimdiye dek fırsatın olmadıysa, bir hafta sonunu Kilyos’a ayırmanı tavsiye ediyoruz. 

1.2. Riva

Beykoz’a bağlı görünen Riva, esasen bir mahalle kabul ediliyor. Bu küçük ve doğayla iç içe şirin köy, hafta sonu planı yaparak güzel bir kahvaltı etmek ve enerji depolarını doldurmak için birebir!

1.3. Şile

Anadolu yakası sınırları içerisinde, Karadeniz’in kıyısında yer alan Şile, Antik Yunancada ‘‘yaban çiçeği’’ olarak biliniyor. Bu güzel isimli ilçe, denizin ve kumsalın tadını doya doya çıkartmak isteyen tatilciler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Üstelik Şile’de tarihe meraklı yerli turistler için de gezilebilecek birçok nokta bulunuyor. Şile Kalesi, tarihi Şile evleri ve Saklıgöl gezilebilecek bu yerlerin başını çekiyor. Hem de sana tarihi yemyeşil bir doğa vadediyor.

TikTak’tan günlük kiraladığın arabaya atlayarak çevre yolundan bir saat kadar kısa bir sürede Şile’ye varabilirsin. Eğer Şile’de konaklamak istemezsen de ilçenin Ayazma, Uzunkum ve Ağlayankaya gibi ünlü plajlarından günübirlik faydalandıktan sonra eve dönüşünü kolayca sağlayabilirsin.

1.4. Ağva

Göksu Nehri’nin kıyısında, yeşilin her tonunu görebileceğin bir orman içinde yer alan Ağva, aslında Şile’ye bağlı bir belde. Frigler, Romalılar, Hititler ve Osmanlılar gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu güzel yerin, tarihi değerlerinin yanında doğal güzellikleriyle de seni büyüleyeceğini iddia ediyoruz!

Daha çok bahar aylarında ziyaret edilen Ağva, çiftler arasında da oldukça popüler. Sen de Ağva’yı romantik bir gün geçirmek için tercih etmeyi düşünürsen, konaklamak ve yemek yemek için nehrin kenarında yer alan pek çok şık otelden ve restorandan birini tercih edebilirsin.

1.5. Polonezköy

Polonezköy, oldukça ilgi çekici bir tarihi geçmişe sahip. Prens Adam Czartoryski tarafından 1842’de kurulan köyde, ilk başta 1830 Polonya Ayaklanması’na katılan askerlerin yaşadığı biliniyor. Daha sonra Polonezköy’ün tarım köyünden tatil köyüne dönüşme süreci başlıyor ve İkinci Dünya Savaşı’nın öncelerinden itibaren tatilciler köye giriş yapmaya başlıyor. Köyün “Adam’ın Tarlası” anlamına gelen diğer ismi ise kurucusundan geliyor.

Şimdilerde ise Polonezköy, şehrin gürültüsünden uzak, yeşillikler içinde sakin ve huzurlu bir köşe olarak İstanbul içinde adeta cenneti yaşatıyor. Köyde her sene haziran ayının ilk iki hafta sonu düzenlenen Geleneksel Polonezköy Kiraz Festivali ise görülmeye değer.

1.6. Yalıköy

İstanbul’un güzelliğinin pek farkına varılmayan yerlerinden biri de eski bir Rum balıkçı köyü olan Yalıköy, yani Rumca adıyla Podima! Bu sessiz sakin köyün geçmişte korsanların uğrak mekânı olduğu söyleniyor. Yalıköy, özellikle 12 kilometrelik uçsuz bucaksız sahili ve tarihi İstanbul evlerinin süslemesinde kullanılan Podima taşlarıyla, uzun kumsal yürüyüşlerini oldukça keyifli hale getiriyor. Eğer sen de huzurlu bir tatilden cebine doldurduğun anılarla dönmek istersen Yalıköy’ün tam da sana göre olduğunu bilmelisin!

Haydi, sen de TikTak’a üye ol ve İstanbul’un keşfedilmemiş tüm güzelliklerini sürekli yenilenen geniş araba portföyümüzden yararlanarak doya doya gezmenin tadını çıkar!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİK

Çalışan Yan Haklarının Dönüşümü: 2024'te İzlenmesi Gereken Trendler

Çalışan Yan Haklarının Dönüşümü: 2024'te İzlenmesi Gereken Trendler

2024 yılında çalışan memnuniyetini ve üretkenliğini neyin tetiklediğinin daha iyi anlaşılması ile yan haklar konusunda bir dönüşüm yaşanması bekleniyor. Bu dönüşüm beklentisi çalışan yan haklarının artık sadece sağlık sigortası ve emeklilik planlarından ibaret olmadığını gösteriyor.

DETAYLI BİLGİ