Araç paylaşımı, özellikle büyük şehirlerde araç sahipliğinin maliyeti, sıkışık trafik, yüksek park ücretleri nedeniyle giderek daha popüler hale geliyor.

Araç Paylaşımında Abonelik  Modeli

Araç paylaşımında abonelik modeli de son yıllarda konuşulmaya başlandı. Bu modelde kullanıcılar, düzenli araba ihtiyaçlarını karşılamak adına, belirli sürelerde kiralayabilecekleri bir araç paylaşım uygulaması için aylık veya yıllık ücret öderler.

Araç paylaşımında abonelik modelinin temel özelliklerinden ve avantajlarından bazıları şunlardır:

Tasarruf

Araç paylaşımı, araba sahibi olmakla karşılaştırıldığında daha az maliyetlidir. Araç sahipliği, arabanın satın alınması, sigortası, bakımı, park yeri, vergiler ve diğer masraflar nedeniyle yüksek maliyetli olabilir. Araç paylaşımı kullanarak, bu maliyetlerin birçoğundan kurtulabilirsiniz. Araç paylaşımı, kullanıcıların bu maliyetlere katlanmasına gerek kalmadan araba kullanma ihtiyaçlarını karşılarken aylık abonelik modeli, araba sahibi olmaktan daha uygun olabilecek öngörülebilir bir aylık maliyet sağlar.

Esneklik

Araç paylaşım abonelikleri, kullanıcılara araç türü ve kiralama süresi açısından esneklik sunar. İster hızlı bir yolculuk için küçük bir araba, ister bir aile gezisi için daha büyük bir araç olsun, kullanıcılar ihtiyaçlarına en uygun araç türünü seçebilirler. Ayrıca kullanıcılar, ihtiyaçlarına göre, istedikleri süre kadar kısa süreli araç kiralayabilirler.

Kolaylık

Araç paylaşım uygulamaları, kullanıcılara ihtiyaç duyduklarında araçlara erişmeleri için uygun bir yol sunar. Bu, fiziksel olarak bir araba kiralama acentesine veya bayisine gitme ihtiyacını ortadan kaldırır.

Daha Kolay Yönetim

Araç paylaşımı, araba sahipliği ile karşılaştırıldığında daha kolay yönetilir. Araç sahipliği, araba bakımı, sigorta, vergi ödemeleri ve park yeri sorumlulukları gibi bir dizi yönetim gerektirir. Araç paylaşımı hizmetleri, kullanıcılar için bu yönetim işlerinin çoğunu üstlenir ve kullanıcıların daha az stresli bir araba kullanım deneyimi yaşamalarını sağlar.

Azaltılmış Çevresel Etki

Yoldaki araba sayısını ve buna bağlı emisyonları azaltabileceğinden, araba paylaşımı genellikle araba sahibi olmaktan daha çevre dostu olarak kabul edilir. Abonelik modeli, kullanıcıları çok sık kullanılmayan bir arabaya sahip olmak yerine yalnızca ihtiyaç duyduklarında araba kiralamaya teşvik ederek, çevresel etkiyi daha da azaltabilir.

Azaltılmış Trafik Sıkışıklığı

Araç paylaşım abonelikleri, özellikle park yerinin sınırlı olduğu kentsel alanlarda trafik sıkışıklığının azaltılmasına da yardımcı olabilir. Yolda daha az araba olduğu için daha az trafik olabilir, bu da işe gidip gelme sürelerini kısaltmaya ve genel trafik akışını iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Kaliteli Araçlar

Abonelik sunan araç paylaşım sağlayıcıları, bakımlı araçlardan oluşan bir filoya sahiptir. Kullanıcılar, kiraladıkları aracın iyi durumda olacağına ve düzenli olarak bakımının yapılacağına güvenebilir, bu da sürüş sırasında arıza veya diğer sorunların olasılığını azaltabilir.

Sonuç olarak, araç paylaşımında abonelik modeli, maliyet tasarrufu, esneklik, rahatlık, azaltılmış çevresel etki, azaltılmış trafik sıkışıklığı ve yüksek kaliteli araçlara erişim gibi çeşitli avantajlar sunmaktadır. Araç paylaşımı daha popüler hale geldikçe, abonelik modellerinin bu gelişen ulaşım ortamında önemli bir rol oynamaya devam edecektir.

TİKTAK NEO

TikTak olarak biz de TikTak Neo abonelik modelini tam da bu sebeple çıkardık. TikTak Neo’da kullanıcılar, kiralamalarını TikTak hizmetimize kıyasla %60’a kadar daha avantajlı yapıyor.

Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen abonelik modeli TikTak Neo’da kullanıcılar; ihtiyacına uygun paketlerden birini satın alıp, 30 gün boyunca, 40 farklı marka ve model binlerce arabalarımızı kendi arabası gibi kullanabiliyor. Günde yarım saat, 1 saati 2 saat ve 3 saatlik kiralama paketleri sunuyoruz.

Paketlerimizi alırken herhangi bir taahhüt vermezsin. Tam tersi sana taahhütü 12 ay boyunca biz veriyoruz. Fiyatı sabitliyoruz. Enflasyonist ve maliyetlerin sürekli artığı bir ortamda seni güvence altına alıyoruz.

Tamamen seni düşündüğümüz için paket fiyatından km’yi hariç tutuyoruz. Olabilecek en düşük paket fiyatını sunuyoruz. Diyelim ki Tiktak Neo 60 kampanyasını seçtin. Aylık paket ödemeni yaptıktan sonra her gün 60 dakikalık kullanım hakkın olur ve km başına 2,99 ödersin. Böylece trafikte kalman gibi durumlarda kullanmadığın kilometrenin ücretini ödemezsin, kullandığın km kadar ödersin.

TikTak'ı hemen indir, TikTak Neo’ya abone ol arabasız kalma!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİK

Çalışan Yan Haklarının Dönüşümü: 2024'te İzlenmesi Gereken Trendler

Çalışan Yan Haklarının Dönüşümü: 2024'te İzlenmesi Gereken Trendler

2024 yılında çalışan memnuniyetini ve üretkenliğini neyin tetiklediğinin daha iyi anlaşılması ile yan haklar konusunda bir dönüşüm yaşanması bekleniyor. Bu dönüşüm beklentisi çalışan yan haklarının artık sadece sağlık sigortası ve emeklilik planlarından ibaret olmadığını gösteriyor.

DETAYLI BİLGİ