Son zamanların yeni trendi: Dakikalık araç paylaşımı! Peki, dakikalık araç kiralama hizmeti almak için neler yapman gerektiğini biliyor musun? Sorunun cevabı ve çok daha fazlası bu yazımızda seni bekliyor!

Dakikalık Araç Kiralama Hizmeti Nedir ve Nasıl Faydalanılır?

Son zamanların yeni trendi: Dakikalık araç paylaşımı! Peki, dakikalık araç kiralama hizmeti almak için neler yapman gerektiğini biliyor musun? Sorunun cevabı ve çok daha fazlası bu yazımızda seni bekliyor!

Araç paylaşımı, günümüzde şehirli insanın ulaşım ihtiyacını kolayca sağlayabilmesi için önemli bir çözüm sunuyor. Gerek bir araca sahip olmanın maliyeti gerekse de trafik sorunu, şehir sakinlerini otomobil satın alma fikrinden gittikçe uzaklaştırıyor. Bunun yerine araç paylaşımı yoluyla bir araca yalnızca kullanım esnasında sahip olmak, satın almanın maliyet ve sorumluluklarını da ortadan kaldırması bakımından bireylere daha cazip görünüyor. Bu model, aynı zamanda günün büyük kısmında park halinde kalacak araçların büyük bir alan kaplamasının da önüne geçiyor.

Paylaşımlı araçların gelecekte özel araçlardan daha fazla tercih edileceği öngörülüyor. Bu da paylaşımlı araç pazarına yapılan yatırımları yıldan yıla artırıyor. Çünkü araç paylaşımı yalnızca bireysel düzeyde kalmıyor; kurumlar için de oldukça tercih edilebilir seçenekler sunuyor. Elbette tüm bunlar, araç kiralama hizmetine dair daha fazla merak unsurunu da beraberinde getiriyor. İşte bu merakı gidermek de TikTak ekibi olarak bize düşüyor!

1. Dakikalık Araç Kiralama Hizmeti Nedir?

Dakikalık araç kiralama hizmeti, adından da anlaşılacağı üzere, otomobilin kullanıldığı dakikalara göre ücretlendirme yapılan bir araç paylaşımı modelini ifade ediyor. Bu sistemde fiyat tarifesi, araç paylaşımı hizmetini sunan şirket tarafından önceden belirleniyor. Böylece kişi, aracı kullanacağı toplam dakika boyunca ne kadar ödeme yapacağını önceden biliyor.

2. Dakikalık Araç Kiralama Nasıl Yapılır?

Dakikalık araç kiralama, bu hizmeti sağlayan mobil uygulamalar üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor. Bu uygulamalardan biri olan TikTak, sana ihtiyacın olan dakika boyunca kendi aracının konforunu sağlamayı garanti ediyor. Üstelik tek yapman gereken Google Play ya da AppStore’dan uygulamayı indirip üye olmak! Üyelik işleminden sonra bulunduğun bölgeye yakın olan araçlardan uygun bulduğunu seçerek, kiralama işlemini gerçekleştirebilirsin.

Biliyor muydun?
TikTak araçları, en az bir dakika olmak kaydıyla istenilen dakika süresince kiralanabiliyor. Kiralamanın maliyeti ise seçilen aracın dakika bazında ücretlendirmesine göre hesaplanıyor. Bu fiyatlandırmaya, 100 kilometrelik bir kullanım hakkı ve ayrıca yakıt dahil.

2.1.  TikTak’ın Dakikalık Araç Kiralama Ücretlendirmesi Nasıl?

Dakikalık olarak kiralamak istediğin arabayı uzun süreli kullanmayı düşünürsen, fırsatlarla dolu saatlik paketlerden de satın alabilirsin. Bu paketler, uygulama üzerinden ön ödemeli olarak satılıyor ve yalnızca dakikalık araç kiralamalarda kullanılabiliyor.

3. Dakikalık Araç Kiralama ile Klasik Araç Kiralama Arasındaki Farklar Nelerdir?

Her ne kadar birbiriyle aynı gibi gözükse de “araç kiralama” ile “dakikalık olarak paylaşımlı bir araç kullanma” arasında bazı farklar bulunuyor. Bu farkları ise şu şekilde listelemek mümkün:

  1. Araç paylaşımı modeli, çoğunlukla yoğun nüfuslu ve trafik sorunu bulunan şehirlerde kısa süreli kullanım için ön plana çıkıyor. Araç kiralama ise daha çok günlük, haftalık, aylık ve hatta yıllık olarak tercih ediliyor. Bu da uzun kiralama süreçlerine girileceği anlamına geliyor.
  2. Paylaşımlı araçlar yaşanılan şehrin her bölgesine dağıtılmış olup harita üzerinden yakınlığa göre seçilebiliyor. Standart olarak kiralanan araçlar ise genellikle, filo şirketi ile birebir temasa geçip ofis ziyareti yapmadan kiralanamıyor.
  3. Dakikalık araç paylaşımının en güzel yanlarından biri de her an ulaşılabilir olmaları! Araç kiralamada ise önceden yapılmış bir rezervasyon olması gerekiyor. Yani anlık kullanım, standart kiralık araçlar söz konusu olduğunda mümkün değil.

İstanbul’da ulaşımını özgürce sağlamak ister misin? Öyleyse sen de TikTak’a gel ve dakikalık kiralamanın avantajlarından faydalanmaya anında başla!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİK

Çalışan Yan Haklarının Dönüşümü: 2024'te İzlenmesi Gereken Trendler

Çalışan Yan Haklarının Dönüşümü: 2024'te İzlenmesi Gereken Trendler

2024 yılında çalışan memnuniyetini ve üretkenliğini neyin tetiklediğinin daha iyi anlaşılması ile yan haklar konusunda bir dönüşüm yaşanması bekleniyor. Bu dönüşüm beklentisi çalışan yan haklarının artık sadece sağlık sigortası ve emeklilik planlarından ibaret olmadığını gösteriyor.

DETAYLI BİLGİ